kartal evden eve nakliyat
Üyeliğe Başvuru Belgesi, Çekilme Bildirimlerinin Şekli, İçeriği.. | KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU

Üyeliğe Başvuru Belgesi, Çekilme Bildirimlerinin Şekli, İçeriği..

warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/kesk/data/www/kesk.org.tr/index.php:4) in /var/www/kesk/data/www/kesk.org.tr/includes/common.inc on line 153.

Çrş, 31 Mart 2010

Facebook'a gonderYazıcı uyumluArkadaşa gönder

Kamu Görevlileri Sendikaları ve Konfederasyonlarınca Düzenlenecek  Üyeliğe Başvuru Belgesi, Çekilme Bildirimlerinin Şekli, İçeriği, Tutulacak Defterlerin Şekli, İhtiva Edeceği Bilgiler ile  Kayıtların Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı: 07.09.2001 - 24516

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam

Madde 1 — 25/6/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu uyarınca sendika ve konfederasyonlara üye olan veya üyelikten ayrılanlar için düzenlenecek belgeler ile tutulacak defterlerin şekli, kapsayacağı bilgiler, kayıtların düzenlenmesi ve işyeri değişikliklerindeki bildirimler bu yönetmelikte gösterilmiştir.

Dayanak
Madde 2 — Bu Yönetmelik 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun 41 inci maddesi ile geçici 5 inci maddesine göre hazırlanmıştır.

İKİNCİ BÖLÜM

Sendika Bildirimleri, Kamu Görevlileri Sendikaları ile

Konfederasyonlara Üyelik  Konfederasyonlara Üyelik  /Kamu Görevlileri Sendikalarına Üyelik

Madde 3 — Kamu görevlileri sendikasına üye olmak isteyen kamu görevlisi, sendikanın (EK-1)’de gösterilen üyeliğe başvuru belgesinden dört nüsha doldurup imzaladıktan sonra yetkili organının kabulü için sendikaya verir.Üyeliği kesinleşen kamu görevlisinin üyelik belgesinin sendikaca 15 gün içinde kamu görevlisinin çalıştığı işyerine gönderilmesi zorunludur. Üyeliğe başvuru belgesinin bir nüshası sendikada kalır. Bir nüshası da kamu görevlisinin kendisine verilir. Üyelik belgesinde, kamu görevlisinin sendika üye kayıt defterindeki sıra numarasının da belirtilmesi zorunludur.Üyelik belgesinin bir örneği de sendikaca her yılın Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım aylarında bir liste ekinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderilir.Kamu işvereni, üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerinin listesini her ayın son haftasında herkesin görebileceği yerde ilan eder.Üyelikler Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortamda ilan edilir.

Konfederasyonlara Üyelik

Madde 4 — Konfederasyonlara üye olmak isteyen kamu görevlileri sendikaları, (EK-2)’de gösterilen üyeliğe başvuru belgesinden iki nüsha doldurup yetkililerce imzalandıktan sonra alındı belgesi karşılığında konfederasyona verirler. Konfederasyona üyelik başvuru belgesine, üyeliğe ilişkin genel kurul kararı ile sendika yetkililerinin imza sirkülerinin eklenmesi zorunludur.Konfederasyonlara üye olmak isteyen kamu görevlileri sendikaları, (EK-2)’de gösterilen üyeliğe başvuru belgesinden iki nüsha doldurup yetkililerce imzalandıktan sonra alındı belgesi karşılığında konfederasyona verirler. Konfederasyona üyelik başvuru belgesine, üyeliğe ilişkin genel kurul kararı ile sendika yetkililerinin imza sirkülerinin eklenmesi zorunludur. Üyeliği kesinleşen kamu görevlileri sendikasının üyeliğe başvuru belgesinin bir nüshası 15 gün içinde konfederasyonca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderilmesi zorunludur.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM  Üyeliğin Sona Ermesi, Üyeliğe İlişkin Değişiklikler Üyelikten Çekilme

Madde 5 — Sendika üyeliğinden çekilmek isteyen kamu görevlisi örneği (EK-3)’de gösterilen çekilme bildirimini doldurup imzaladıktan sonra bir örneğini sendikaya verir. Sendika görevlisi kayıt defterine işlemek ve alındığına ilişkin bir belgeyi derhal üyeye vermek zorundadır. Çekilme bildiriminin bir örneğini de dosyasında saklanmak üzere 15 gün içinde işverene gönderir. Sendika, çekilme bildirimlerinin birer örneklerini her yılın Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım aylarında bir liste ekinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na göndermek zorundadır. Kamu işverenleri de, her yılın Mayıs ve Kasım ayı sonu itibariyle kurumlarındaki kamu görevlisi sayısı ile sendika üyesi kamu görevlilerinin sendikalara göre dağılımlarına ilişkin isim listelerini ve sendika üyeliği sona eren veya askıya alınanlara ilişkin bilgileri bilgisayar ortamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ve ilgili sendikaya gönderirler.

Üyeliğin Çekilme Dışındaki Nedenlerle Sona Ermesi

Madde 6 — Kamu görevlileri sendikalarınca, çekilme dışında herhangi bir nedenle sendika üyeliği sona eren üyeleri için (EK-3)’de gösterilen bildirimden iki nüsha çıkış bildirimi düzenlenir. Bildirimin birer nüshası 15 gün içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile kamu işverenine gönderilir.Kamu görevlileri sendikalarınca, çekilme dışında herhangi bir nedenle sendika üyeliği sona eren üyeleri için (EK-3)’de gösterilen bildirimden iki nüsha çıkış bildirimi düzenlenir. Bildirimin birer nüshası 15 gün içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile kamu işverenine gönderilir.

Hizmet Kolu veya İşyeri Değişiklik Bildirimi

Madde 7 — Sendika üyesi kamu görevlisinin;Sendika üyesi kamu görevlisinin; 1.      Sendikanın kurulu bulunduğu hizmet kolunda kalmak şartıyla başka bir göreve atanması, kurum içinde nakledilmesi veya başka bir kurumdaki göreve atanması halinde atamanın yapıldığı veya nakledildiği işyerince,2.      Hizmet kolunun değişmesi halinde ayrıldığı işyerince,(EK-3)’de gösterilen işyeri değişiklik bildirimi düzenlenerek değişikliği takip eden 15 gün içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ilgili sendikaya gönderilir.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Kayıt ve Defterler, Belgelerin Şekli Kayıt ve Defterler

Madde 8 — Kamu görevlileri sendikaları ile konfederasyon üye kayıt defterleri, en az üyelik başvuru belgesinde bulunan bilgileri aynı sıra ile kapsayacak şekilde hazırlanır ve sayfaları birbirini izleyecek şekilde numaralanır. Üye kayıt defterlerinin, her olağan genel kurul veya defterlerin bitimini izleyen 15 gün içinde notere onaylatılması zorunludur.Sendika ve konfederasyonlar, genel kurul, yönetim kurulu, denetleme kurulu ve disiplin kurulu kararlarının numara ve tarih sırası ile yazılmasına mahsus karar defterleri; gelen ve giden evrakın tarih ve numara sırasıyla kayıt edileceği gelen ve giden evrak kayıt defterleri ile zimmet defteri; gelen evrakın aslı, giden evrakın suretlerinin saklanacağı gelen ve giden evrak dosyaları; aidat, yevmiye, envanter defterleri ile defteri kebir; gelir makbuzları ve bunların zimmet kayıt defterleri ile gider evrakı ve bunların saklanmasına mahsus dosyaları; tutmak ve düzenlemek zorundadır.

Şekil ve Ebat

Madde 9 — Yönetmelik ekinde örnekleri gösterilen formlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 210/297 mm. ebadında, renkli kağıtlara bastırılarak bedeli karşılığında ilgililere zimmetli olarak dağıtılacaktır. Formların ebadı, içereceği bilgiler ve bu bilgilerin sırası değiştirilemez.Değişik ebat ve içerikteki formlar ile eksik doldurulmuş formlar kabul edilmez.

Yürürlük

Madde 10 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 11 — Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Devlet Personel Başkanlığının bağlı bulunduğu Devlet Bakanı müştereken yürütür.

Örnek: 1 2

Etiketler