Yürütme Kurulu

Mart 31st, 2010 | by KESK

LAMİ ÖZGEN : Eş Genel Başkan

1963 Diyarbakır Kulp doğumlu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümünden mezun oldu. Ankara’da öğretmenlik yaptı. 1990 yılından bu yana eğitim emekçilerinin örgütlenme çalışmalarında yer almış olup, 2001 yılından itibaren Eğitim Sen Merkez Eğitimciliği yaptı. 2000-2005 yılları arasında Eğitim Sen Ankara 2 No.lu Şube Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2011 yılında yapılan KESK Kongresinde MYK üyesi seçilerek Genel Başkan oldu. 2014 yılında yapılan 8. Olağan Genel Kurulunda bir kez daha seçilerek KESK Eş Genel Başkanı olmuştur. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Şaziye KÖSE: Eş Genel Başkan

1959 Tekirdağ doğumlu. İlkokul-Ortaokul ve Lise’yi İstanbul’da bitirdi. Tekirdağ Eğitim Enstitüsü ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Türkçe Bölümü mezunu. 1978 yılında Kars ili Arpaçay ilçesinde öğretmenlik görevine başladı. 1980 yılında görevden ayrıldı. 1989 yılında ABC Dergisi ve EĞİT DER ile birlikte sendika kuruluş çalışmalarına başladı.

1991 İstanbul’da kurulan EĞİT SEN’in ilk şubesinde iki dönem Eğitim Sekreterliği ve Bölge Sendika Baş Temsilciliği görevlerini yürüttü. EĞİTİM SEN ve KESK’in kurucularındandır.

KESK 2. Dönem Genel Yönetim Kurulu üyeliği, EĞİTİM SEN İstanbul 7 No’lu Şube Sekreterliği, Şube Başkanlığı, Örgütlenme Sekreterliği, Kadın Sekreterliği görevlerini 25 yıl kesintisiz olarak sürdürdü. 2014 KESK 8. Olağan Kongresi’nde KESK Eş Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Evli ve iki kızı var.

Hasan  TOPRAK: Genel Sekreter

1965 Sivas doğumlu. 1990 yılı Bolu Eğitim Yüksek Okulu Sınıf Öğretmenliği mezunu. Ağrı, Mardin, Muş ve İstanbul’da görev yaptı. 1990 yılından beri eğitim emekçileri mücadelesinde yer almış olup 1991-1995 yılları arasında Mardin Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyeliği, 2001 yılında İstanbul Eğitim Sen 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002-2008 yılları arasında gene İstanbul Eğitim Sen 2 No’luda Şube Başkanlığı yaptı. 2011-2014 yılları arasında ise Şube Yürütme Kurulu üyeliği yapmıştır.

2014 yılında yapılan KESK 8. Olağan Genel Kurul’unda seçilerek KESK Genel Sekreteri görevini yürütmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Ramazan GÜRBÜZ: Mali Sekreter

1963 Kayseri/Develi  doğumlu. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi 1985 mezunu. Ankara-Çankaya Ayrancı Ticaret Meslek Lisesi’nde Ticaret Lisesi Meslek Dersler öğretmenidir. 1990 yılından bu yana eğitim emekçilerinin örgütlenme çalışmalarında yer almaktadır. 1992 -1997 yıllarında Eğitim-İş ve Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanlığı yaptı. Eğitim Sen  Ankara 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyeliği ve Denetleme Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 2011-2014 yılları arasında KESK Genel Meclis Üyeliği yaptı. 2014 yılında yapılan 8.Olağan Genel Kurulunda seçilerek KESK Mali Sekreteri oldu. Evli ve iki çocuk babasıdır.

İlhan YİĞİT: Eğitim, Örgütlenme ve Basın Yayın Sekreteri

1966 Ordu/Gölköy doğumlu. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Dil Ve Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) Felsefe Bölümünden mezun oldu. 1990-1995 arası Ankara’da özel okul ve dershanelerde öğretmenlik yaptı. 1995 yılında MEB’e geçerek Ankara’da çeşitli liselerde felsefe öğretmenliği yaptı, son olarak Ankara Çankaya Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi’nde çalıştı. 1990 yılından bu yana eğitim emekçilerinin örgütlenme çalışmalarında yer aldı, Eğit Sen Ankara Şubede özel okul-dershaneler alanı başta olmak üzere örgütleme faaliyetlerinde aktif çalışmalarda bulundu, uzun yıllar iş yeri temsilciliği ve 1996-1998 Eğitim Sen Ankara 1 No.lu Şube Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Eğitim Sen ve KESK Merkez Tüzük Komisyonları ile Eğitim Sen  4. ve 5. Demokratik Eğitim Kurultaylarında Merkez Komisyon üyeliklerinde bulundu. 2011-2014 döneminde Eğitim Sen Merkez Denetleme Kurulu ve Eğitim Sen Genel Meclis üyeliğinde bulundu. 2014 yılında yapılan 8. Olağan Genel Kurulunda seçilerek KESK Merkez Eğitim, Örgütlenme  ve Basın Yayın Sekreteri oldu. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Gülistan ATASOY: Kadın Sekreteri

Fatma ÇETİNTAŞ: Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri